A e dini të vërtetën e letrës higjenike? 15 tradita që do ju çudisin

Nga çdo shtet i botes, ka shume gjera për të mësuar sa i përket kulturës dhe traditave. Ja disa prej tyre:

India nuk përdor letër tualeti.

Indonezi. Pas martesë nuk përdoren tualeti. Të paktën për 3 ditë, pasi thuhet se i sjell fat të keq çiftit.

Kenia. I përshëndesin të tjerët duke i pështyrë.

Në Meksikë trëndafilat e verdhë nuk janë një ide e mirë për dhuratë, pasi sipas kulturës vendase simbolizon vdekjen.

Në Gjermani është traditë që para dasmës të thyhen enë.

Danimarkë. Nëse një person mbetet beqar në ditëlindjen e tij, miqtë do ta spërkasin me kanellë.

Në Venezuelë është diçka e zakonshme të arrish me vonesë.

Në Hungari kur ngrihet dolli nuk trokiten gotat.

Në fisin brazilian të Sateré-Mawé, kur një djalë arrin moshën e pjekurisë, ai duhet të kryejë një vallëzim tradicional duke mbajtur dorashka të mbushura me milingona.

Në Ishullin e Pentekostit të Vanuatit, një ritual vallëzimi i kryer nga burrat thuhet se garanton të korrura të mira.

Francë/ Beqaret veshin kapele të çuditshme.

Në Afrikën e Jugut njerëzit i hedhin mobiliet e vjetra nga dritarja.

Në Finlandë takimet e punës zhvillohen kështu…

Kinë/ Të qash para dasme

Mos përdorini dorën e majtë në Lindjen e Mesme