A ka jetë pas vd**jes? Studimi i fundit amerikan zbulon përfundimin tronditës!

Dritat e ndritshme, kujtimet e çuditshme dhe perceptimi i shkëputjes nga trupi: këto janë vetëm disa nga ndjesitë e përshkruara nga ata që kanë qenë afër vdekjes. Tani një studim shkencor ka treguar se si ka jetë pas vdekjes.

Këto eksperienca janë treguar edhe më herët edhe pse janë parë me skepticizëm nga komuniteti shkencat, që shpesh i ka konsideruar si iluzione apo halucinacione, shkruan Shkodranews.

Por, një studim i ri ka treguar ndryshe. Sipas këtij studimi amerikan, personat, kur ndërrojnë jetë, kanë vetëdije, sepse truri v**s pas zemrës.

Rrjedhimisht, një person e di se ka vd**ur, sepse koshienca e tij vijon të punojë edhe pasi trupi nuk jep më shenja jete.

Studimi është realizuar nga doktori Sam Parnia i Universiteti i Nju Jorkut.

Vde**a normalisht përkufizohet kur zemra pushon së rrahuri, për rrjedhojë pengon furnizimin me gjak të trurit.

Hulumtuesit kanë ekzaminuar më shumë se 2.000 persona, të cilët kanë pasur një arrest kardiak, të cilëve u ka pushuar aktiviteti i rrahjes së zemrës, për të analizuar sjelljen, shkruan Shkodranews.

Rreth 39 përqind e tyre ka treguar se ka pasur një kujtim të asaj që po ndodhte në ato momente, pasi zemra e tyre kishte ndaluar së rrahuri. Disa pacientë thanë se ishin të vetëdijshëm që po vdi**n, ose se kanë perceptuar bisedat që bëheshin përreth tyre, shkruan Shkodranews.

Edhe në vitin 2013 në Universitetin e Michiganit, janë realizuar studime, por me kaviet. Studimet kanë konfirmuar se aktiviteti i trurit vijon edhe pas vde**s.

Objektivi, sipas doktor Parinës, është përpjekja e të kuptuarit të karakteristikave ekzakte të përvojave të personave kur ndërrojnë jetë, për t’u bërë të vetëdijshëm për eksperimentet universale që do të kemi të gjithë kur të vd***m. /Shkodranews/

VIDEO-KLIKO KETU