Ah si bëjnë shqiptarët vetëm të ikin nga ky vend, rasti i dhimbshëm që preku edhe prokuroren angleze

Britanikja prestigjioze “Daily Mail” shkruan rastin e dhimbshëm të disa shqiptarëve që synonin Britaninë e Madhe. Katër persona u gjetën të fshehur brenda në kuti kartoni, në një kamion.

“Katër emigrantë shqiptarë u gjetën të regjistruar brenda kutive të mëdha të kartonit në anën e pasme të një furgoni të lidhur për Dover. Rojet kufitare ndaluan furgonin, i cili po udhëtonte nga Frankfurti në Derby, në Calais para se të kalonte Kanalin në Britani të Madhe. Më vonë doli se burrat kishin paguar më shumë se £ 600 (700 euro) secili për një bandë të trafikimit të njerëzve, një prej të cilëve tani është burgosur”, shkruan media prestigjoze britanike.

Vladimir Tollumi, 39 vjeç, ishte një nga katër njerëz që trafikonin emigrantë të paligjshëm në Britani. Tollumi ndodhej në britani në mënyrë të ligjshme. Por tani ai përballet me dëbimin pasi u dënua me 40 muaj burg. Dënimin e mori javën që kaloi.

Prokurorja Sarah Slater tha: ‘Rreth orës 5 në anën franceze të kufirit, një kamion që udhëtoi nga Frankfurti u ndalua nga zyrtarët e kontrollit kufitar. ‘Shoferi u pyet për të hapur pjesën e pasme të saj dhe brenda ishin gjashtë kuti të vulosur me kasetë blu. “Ato u hapën dhe brenda tyre ishin katër shqiptarë, të cilët u krijuan, duke u trafikuar në MB me mjete të paligjshme”.

Edhe pse Vladimir Tollumi kishte ardhur në Britaninë e Madhe që në vitin 2004 dhe iu dha e drejta për të qëndruar, ai ka humbur tashmë këto të drejta, për shkak të përfshirjes në afera korruptive kriminale.