Avioni pë.rplaset menjëherë pasi ngrihet në fluturim, 9 të vd.ekur

Nëntë persona kanë vd.ekur pasi një aeroplan u rrëzua menjëherë pasi u ngrit në fluturim në Chamberlain, Dakontën e Jugut.

Mes vi.ktimave ishin 2 fëmijë dhe piloti. Ndërsa në aeroplan ishin 12 persona. Të mbijetuarit u dërguan në Sioux Falls për trajtim.

Përplasja ndodhi pak para mesditës. Pilatus PC-12 kishte destinacion aerportin Idaho Falls Regional Airport.

Aksidenti mendohet se ndodhi për shkak të kushteve të këqija të motit, pasi Dakota e Jugut u përfshi nga stuhia e dëborës.