“Bar do hamë dhe dorën se shtrijmë”, punët skllavëruese që përktheheshin në dashuri për Enver Hoxhën

Për disa koha e sistemit komunist ka qenë ndër më të egrat, por ka edhe të tjerë që kanë nostalgji.
Në kohën e komunizmit për të blerë sallam, mish të grirë apo disa produkte të tjera specifike duhet të merrje një tip kuponi që quhej tollon. Dhe kjo bëhet fjalë për qytetin, ai e kishte këtë të drejtë.

E ndërsa njerëzit që jetonin në fshatra e gëzonin këtë “privilegj” veç me raste festash. Ky ishte shpërblimi për punët e rëndomta që bëheshin në atë kohë. Edhe pse punohej shumë, pagesat dhe shërbimet ishin tepër të ulëta dhe aspak justifikuese.

Më poshtë do të mund të gjeni disa prej fotografive nga ai sistem, të cilat tregojnë një realitet mjaft të zymtë.