Bëni sa më shumë s***s! Ekspertët: Iu ndihmon jashtëzakonisht shumë në…

Nëse keni frikë nga sëmundjet kardiovaskulare, atëherë duhet të jeni të kujdesshëm me pirjen e duhanit, aktivitetin fizik dhe se***in, rekomandojnë ekspertët.

Në një aktivitet dedikuar përparimeve në mjekësinë kardiologjie, zhvilluar së fundmi në Romë të Italisë, u tha se s**si ka një efekt pozitiv mbi shëndetin e zemrës, shkruan Shkodranews.

“Aktiviteti fizik nuk kërkon domosdoshmërish përpjekje të vështira dhe të zgjatura atletike, theksuan ekspertët, përkundrazi, mund të jetë e këndshme dhe e lehtë si se**i, praktikë ekuvalente, si një shëtitje e shpejtë ose një vrap i lehtë, që ndihmon në forcimin e miokardit, si dhe një sjell një sërë elementesh pozitive: lirimin e endorfineve, eksitimin mendor dhe fizik, tensionin e adrenalinës”.

Aktiviteti se***al, sipas ekspertëve, është pra një kurë e vërtetë për shëndetin e mirë të zemrës. /Shkodranews/