“Donte vetë Enveri”, si e torturuan Dom Lazër Shantonë. Telegramet për Mehmet Shehun

Marre nga Arkiva Online e Viktimave të Komunizmit/ Dom Lazër Shantoja është ndër klerikët e.

Dosja e Sigurimit/ Kush e survejonte ish-kryeministrin Meksi, dokumenti me akuzën: Agjitacion dhe…

Publikohet Kartela e Sigurimit e ish-kryeministrit Aleksandër Meksi, e nënshkruar nga Punëtori Operativ, Besnik Bajraktari.

“Isha 10 vjeç, 5 vëllezër, një motër dhe nëna kur na sollën”, rrëfimi prekës: 30 vjet internim, kur ata të thërrisnin…

Unë isha 10 vjeç, 5 vëllezër, një motër dhe nëna kur na sollën. Na bënin.

“Pa shkatërruar klerin, s’e shtijmë dot në dorë Shkodrën”, inskenimi i Sigurimit

Dokumenti i 17 nëntorit 1946, ku jepet urdhri i Partisë për shkatërrimin e klerit katolik,.

“Troja e njohur e Turqisë është një falsifikim, ajo e vërteta ndodhet në Shkodër”

Nga historiani Fahri Xharra Është shumë e çuditshme se si serbët kanë fakte dhe kanë.

“Avionë, tanke, luftanije dhe nëndetëse me vlerë 130 mld dollarë”. Cila ka qenë pasuria e ushtrisë shqiptare së viteve ’80?

Kolonel Pëllumb Zaimin, ish-punonjës shkencor dhe ish-pedagog në Akademinë Ushtarake flet për vlerën monetare të.

Historia e gjimnazistit që dha shpirt pas torturave në hetuesi, amaneti për nënën: M’i ço fjalë e i thuej se…

Çastet e fundit dhe amaneti i Filip Logorecit, lënë bashkëvuajtësit të tij të qelisë, Zef.

“Pse duan lopën dhe të mos e duan derrin?!”, debati i Enver Hoxhës me udhëheqësit komunistë

Nga Kastriot Dervishi  Përveç të tjerash, i gjithëdituri Enver Hoxha jepte porosi edhe si të.

“Ju tregoj persekucionin e egër 45-vjeçar që iu bë Vermoshit nga regjimi komunist”

Jetoj prej 38 vjetësh në shtetin e Miçiganit në USA. Në të kaluarën dhe aktualisht.

Ish-kryeprokurori i Enverit rrëfen takimet me Kadri Hazbiun në burg: E mbanin në kashtë e dërrasë që të mos…

I kthjellët në kujtesë e i vëmendshëm në bisedë, Rrapi Mino, Prokurori i Përgjithshëm më.