Del deftesa pas kaq shumë vitesh dhe do habiteni, Enver Hoxha ishte një injorant që ngeli katër herë në klasë

Studiuesi i njohur shqiptar Hasan Bello ka publikuar së fundmi një dokument të rrallë, i cili lidhet me arsimimin e diktatorit Enver Hoxha kur ai ishte i ri.

Flitet për një shkresë të Ministrisë së Arsimit gjatë Mbretërisë së Zogut, në të cilën jepen të dhëna mbi të rinjtë shqiptarë që kishin marrë bursa për të studiuar jashtë shtetit, shkruan Albeu.com.

E një ndër emrat e përmendur në këtë shkresë të publikuar nga Bello është edhe ai i Enver Hoxhës, cili do të kthehej në një prej diktatorëve më gjakatar të Europës disa vite më vonë.

E sipas shkresës, Hoxha kishte ngelur katër herë duke bërë që ministria t’ia priste bursën.

Ja postimi i Hasan Bellos:

Enver Hoxha themelues i “precedentit te mediokritetit”.

Ne shkresen e meposhte te Ministrise se Arsimit, e cila ben fjale per bursistet shqiptare qe studionin ne universitetet europiane ndodhen edhe disa te dhena per Enver Hoxhen. Nder te tjera konstatohet se studenti ne fjale kishte ngelur kater here ne te njejtin vit.

Kjo e detyroi ministrin Mirash Ivanaj, nje personalitet i jashtzakonshem per kontributin qe ka dhene, qe t’i nderpriste bursen.

Nje veprim i tille beri qe pas 1945 diktatori te hakmerrej, duke e burgosur ne nje nga burgjet me te tmerrshme ku edhe vdiq. Nderkoh qe kater vite si ngeles, Enver Hoxhes, shqiptaret (dhe te huajt) ia shperblyen me dyzete vite pushtet. Kjo beri qe ne historine e politikes shqiptare, ai te krijonte precedentin e mediokritetit.

Sa me injorant te jesh, aq me shume te do populli, aq me gjate mund te qendrosh ne pushtet. Nje “virtyt” i tille e shtyu ate dhe te tjeret sot, per ti hapur lufte inteligjences, te arsimuarve…deri ne elitocid.