“Do go.ditemi k.e.q në dhjetor”. Meteorologët bëjnë paralajmërimin e fr.ikshëm: Do jetë e shpejtë, do ketë shumë pasoja…

Parashikimi i fundit i meteorologëve është i fri.kshëm. Ata kanë thënë se një valë e ftohtë e ajrit polar pritet të go.dasë Europën në fillim të dhjetorit.

Ajo është shkaktuar nga një ngrohje e papritur stratosferike që shtyn ajrin e ftohtë nga Poli i Veriut më tej drejt Evropës, dhe madje mund të arrijë në pjesë të Afrikës së Veriut.

Sipas parashikimeve, episodi do të ishte relativisht i shpejtë dhe do të pasohej nga temperatura më të larta se normale për sezonin e dimrit në Europë.

Euroneës shkruan se një stuhi tjetër që udhëton nga Atlantiku mund të pritet këtë fundjavë. Me nofkën Cecilia, stuhia pritet të sjellë shi të fortë, erëra të forta dhe valë në Mesdhe.