“Doktor e kam peni*in të shtrembër”, ajo më kërkon t’ia bëj f.o.rt, por po më merr hark, e kam bërë për dy…

Është mëse normale që peni*i mos të jetë i drejtë si shtyllë tensioni, por kur ai merr të gjitha drejtimet e mundshme përpos të duhurit; atëhere duhet t’i bëjmë vetes dy pyetje. Po, flas për penisin e shtrembëruar, një kusht ( jo domosdoshmërisht patologjik,mos krijoni panik) që sipas studimeve prek 1 në 10 burra. Por, si të dallojmë një pen*s të lakuar nga një pen*s që vuan nga Induration Penis Plastika (IPP) ose sëmundja e pen*sit të lakuar ?

Lakimi i penisit: nuk është gjithmonë shqetësues

“Doktor kam penisin e shtrembër”. Përpara se të shkoni me urgjencë të andrologu, kini prasysh që një lakim i lehtë i penisit është totalisht fiziologjik. Në ereksion dhe në liri të plotë. Çdo penis ka formë të ndryshme, e njejta vlen për strukturën e brendshme të enëve të gjakut dhe të trupave kavernose të cilat mund të shkaktojën deviacion. Lakimi i penisit  për poshtë merr emrin chordee dhe mund të korrispondojë më një ereksion më drejtim poshtë, por ka dhe kush e ka penisin të lakur për poshtë, majtas apo djathtas. Nëse glandi apo penisi i lakuar nuk shkaktojnë dhimbje ose nuk shkaktojnë problematika gjatë raporteve seksuale, atëherë ju bëni pjesë në 10% e popullsisë me penisin e lakuar. Mund të përdorni lakimet tuaja për të dhuruar më shumë kënaqësi. E keni vënë re se dhe dildot për pikën G janë të lakuar?

Penisi i lakuar sëmundja Pejronit

Një studim i vitit 2017 nga American Society for Reproductive Medicine nga Hosuton, në Texas, ka gjetur një lidhje midis lakimit të penisit dhe rritjes së rrezikut për të zhvilluar tumor uro-gjenital. Po a kishim thënë që nuk ka vend për shqetësim ? Në të vërtetë është shumë e rëndësishme që të shkojmë te një specialist në rast se lakimi i penisit është i dhimbshëm dhe nuk lejon raportet seksuale; ose kur pamundësia për ereksion shfaqet në mënyrë immediate. Në këtë rast mund të flasim për sëmundjen e Pejronit Ose Induration Penis Plastica, (IPP) dmth formimi i disa pllakave fibroze që shkaktojnë lakimin e penisit.  IPP është një patologji gjenitale e cila shfaqet mbas moshës 60 vjecare: vetëm në një përqindje e kanë problem gjenetik, pjesa më e madhe vuajnë për shkak të traumave apo mikrotraumave të shpeshta. Një tjetër shkak i lakimit mund të jetë pengimi i uretrës, në këtë rast simptomave që njohim ju bashkohen nevoja për urinim dhe dhimbje të abdomenit.

Mund të drejtojmë një penis të lakuar ?

A është e mundur të drejtojmë një penis të lakuar ? Nëse lakimi është patologjik: po. Andrologu mund të tregojë nëse duhet ndërhyrë me operacion apo me pajisje dhe terapi me pak invazive, por me sukses të madh në krahasim me normën e riaktivizimit seksual. Ndërsa nëse penisi juaj është pak i lakuar aty nuk ka nevojë të bëni gjë. Por, ajo çka mund të bëjmë është që të parandalojmë lakimin e penisit. Hipertension, dislipidemia, abuzim me alkol dhe cigare janë faktorë të rrezikshëm për sëmundjen e Pejronit; Edhe njëherë kuptoni që një stil jete i shëndetshëm, i bën mirë dhe penisit tuaj. Një tjetër faktor rreziku është seksi tepër i ashpër ose me shumë dhunë. Të bësh penisin për dy lekë, mund të shkaktojë trauma në lëkurë dhe të shkaktojë shenja të cilat do e bëjnë të varet. Përdore me kujdes.