Liroi nga b.u.rgu të fo.rtin e Beratit, Edi Rama shp.ëton nga dy ak.uzat e rë.nda Drejtorin e B.u.rgut, jep ur.dhrin e turpshëm…

Gjykata e Elbasanit ka vendosur që he.timet ndaj drejtorit të B.u.rgut të Lushnjes, Judmir Shurdhi dhe ish vartësit të tij kartelistit Llazar Mino, të vazhdojnë por në gjendje të lirë.

Drejtori i b.u.rgut të Lushnjes Judmir Shurdhi dhe Llazar Mino kartelist i këtij institucioni përfunduan në pr.anga pasi akuzohen se liruan nga b.urgu 4 muaj e 22 ditë para kohe të fortin e Beratit, Lulzim Caka.

Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj përmes një deklarate për mediat njoftoi se pas lirimit nga b.urgu të Cakës nisi menjëherë hetimi i brendshëm dhe në fund rezultoi se është liruar para kohe.

Sipas Gjonajt, Lulzim Caka u lirua 4 muaj e 22 ditë përpara shlyerjes së plotë të dë.nimit për shkak të përllogaritjes në mënyrë të gabuar nga ana e kartelistit të burgut Lushnjë dhe lëshimit të urdhrit të lirimit në mënyrë të kundraligjshme nga drejtori.

Pas arrestimit ata akuzohen për “Shpërdorimin Detyre” dhe “Falsifikim të dokumenteve”. Ndërkohë që Lulzim Caka është shpallur në kërkim për ta rikthyer për të vuajtur pjesën e mbetur të dënimit.