Masak.ër/  Hajdutët vra.sin dy policë, plago.sin tre të tjerë 

Përfundon në tra.gjedi arres.timi i dy haj.dutëve të motorrëve në Itali. Dy vëllezërit pasi janë arr.estuar janë dërguar në stacionin qëndror të polici.së. Një nga vëllezërit kërkoj për të shkuar në banjë sulmoi policin dhe me armën e tij filloi të që.llonte

Dy policë u vr.a.në. Në konfliktin e ar.matosur mbetën të pl.agosur edhe tre agjentë të tjerë dhe vëllai i atentatorit, i cili u ndaluar pas ndjekjes.

Dy vëllezërit autorë të të shtënave ishin shoqëruar në komisariat nga policia pas një kontrollit për gjetjen e autorit të gra.bitjes së një motori në orët e para të mëngjesit. “Për arsye që po hetohen ende- thuhet në një njoftim nga Kuestura e Triestes – njëri prej të dyve u shkëput nga vëmendja e agjentëve dhe gjuajti disa herë në drejtim të tyre. Të dy u përpoqën të arr.atisesh nga komisariati, por u ndaluan”.

Dy ag.esorët, me kombësi Dominikane, quhen Alejandro Augusto Stephan Meran, 29 vjeç, me probleme psikike dhe Carlysle Stephan Meran, 32 vjeç. Mediat italiane duke iu referuar burimeve nga policia deklarojnë se ai që ka që.lluar ka qenë më i riu.

Agjentët e policisë që mbetën vik.tima të su.lmit janë Pierluigi Rotta dhe Matteo De Menego. Rotta, me origjinë nga Pozzuoli (Napoli), ishte djali i një polici, aktualisht në pension, i cili punonte në Napoli. Kryetari i Komunës së Triestes, Roberto Di Piazza, shpalli ditë zie në qytet pas vra.sjes së dy agjentëve.