Mbretëresha duke u … më Zotin/ Bëhet zbulimi i madh – FOTOT

Portreti i Leda-s, mbretëresha e bukur e Spartës, ndërsa mbarsej nga Jupiteri, mbreti i perëndive i cili ka marrë formën e një mjellme.

Eksplicit dhe sensual, i pasur me ngjyra dhe nuanca që nënvizojnë cilësinë e lartë ekzekutive, është afresku i gjetur në dhomën e gjumit të një shtëpie të madhe në Pompei të Italisë, në rrugën “del Vesuvio”, shkruan Shkodranews.

Një zbulim “i jashtëzakonshëm dhe unik”, tha drejtori i Parkut Arkeologjik Massimo Osanna.

Ai shpjegoi se pronari i mundshëm i këtij afresku mund të ketë qenë me më shumë gjasë ndonjë tregtar i pasur në përudhën romake. /Shkodranews/