Më shumë jetëgjatësi për celularët, zbulimi ekspertëve do t’ju lumturojë pa masë

Lajme të mira po vijnë përsa i përket jetëgjatësisë së celularëve tanë. Ne do të donim që smartfonët të jenë më jetëgjatë dhe të mos i rikthehemi herë pas here rregullimit të defekteve. Dhe një gjë të tillë synon ta realizojë një micro-switch i ri i dizejnuar për komunikimet wireless.

Ekspertët theksuan se: “Këta ndërmjetës, sisteme hapen dhe mbyllen disa herë çdo orë, por kohëzgjatja e tyre është e kufizuar. Kur të dy elektrodat vijnë në kontakt të përsëritur, në fakt mund të ndodhë që sipërfaqja e elektrodës bazë të jetë e dëmtuar dhe se i gjithë mikroskopi duhet të zëvendësohet. Dhe për të shmangur këtë problem, hulumtuesit amerikanë kanë krijuar një pajisja me tre elektroda poshtë dhe një paralele: të dy elektrodat në të majtë dhe të djathtë janë të ngarkuar, ndërsa elektrodat qendrore dhe ato mbivendosëse janë elektroda tokësore.

Ky fenomen i levitacionit elektrostatik parandalon çdo dëmtim, duke zgjatur jetën e smartphone. Nga ana tjetër dizajn na lejon të kemi çelsa më të besueshme për të monitoruar majat e tensionit, të tilla si ato të shkaktuara nga një tërmet i cili mund të rrezikojë sigurinë publike”