Studentja nga Shkodra: Me hy në punë me 5 mijë euro me PS dhe me të heq PD, se dua fare diplomën

Niveli i arsimit dhe pamundësia e gjetjes së një vendi pune pas mbarimit të studimeve universitare ishin shqetësimi i ngritur nga studentë të Shkodrës gjatë një bashkëbisedimi me pedagogët. Ndër të tjera ka spikatur një studente e cila shprehu zhgënjimin për gjendjen sot të arsimit dhe tregut të punës.

“Me marr shkollë dhe me pagu 5 mijë euro me hy në punë dhe pas 5 mijë eurove me më heq PD kur të vijë në pushtet, më mirë nuk e dua fare. Punoj kamariere dhe atë 200 mijë lekëshin e marr si punoi lokali, si nuk punoi. Jemi bërë me ja lënë diplomën në dorë Rektorit dhe me i thënë mbaje, haje me të shëndoshë se unë nuk e dua fare në këtë shkollë”, tha studentja.