Veprimi i çuditshëm që bëjnë femrat kur kalojnë në org*zmë, meshkujt s’arrijnë ta kuptojnë

Ajo që çdo çift kerkon ne lidhjen e vet, është padyshim një jetë seksuale aktive dhe e “flaktë”. Por për këtë është e nevojshme që të dy partnerët të kënaqen maksimalisht.

Por a dinë ta kuptojnë meshkujt kur një ferr kalon në org.azmë?!

Shumica do të pajtohen se aktrimi i orgazmës nuk i sjell dobi askujt, sepse ai që aktron kulmin, zvogëlon shanset që herën tjetër ta përjetojë me të njëjtin partner.

Ndërsa rreth 30 për qind e grave nuk kanë probleme për të përjetuar kulmin, pjesa tjetër prej e përjeton shumë më rrallë – rreth një në pesë marrëdhënie seksuale, duke pasur parasysh se janë mbi 15 për qind e grave që zbulojnë se ato kurrë nuk kanë përjetuar kulmin seksual, apo kanë përvojë vetëm një deri në dy herë në jetë.

Megjithatë, studimet tregojnë se mbi 90 për qind e grave në një moment kanë aktruar orgazmën me qëllim që të mos lëndojnë partnerin.

Simptomat e orgazmës

Në përgjithësi, shenja të qarta të orgazmës janë ngërçet e muskujve, zakonisht vagjinal, duke shkaktuar një ndjenjë e të qenit “të ngushta poshtë”. Gjithashtu, mund të shfaqen ngërçe në këmbë. Tek stimulimi i shtuar i intensitetit, ku fryma e saj bëhet e shkurtër dhe rënkon me zë, pas arritjes së kulmit të vërtetë ajo do të ndalojë, sepse do t’i duhen disa sekonda për rikuperim.

Një numër i madh i grave pas orgazmës do t’iu skuqet një pjesë mbi gjoksin ku lëkura është e hollë për shkak të hormoneve.

Edhe nëse ajo aktron në orgazëm, kjo nuk do të thotë se ajo nuk e shijon seksin. Në fakt, studimi tregon se te femrat aktiviteti më i madh në kënaqësinë gjatë seksit ndodhet në qendrën e trurit, përkatësisht “në rrugën për tek orgazma,” ndërsa pak pas kulmit aktiviteti bie ndjeshëm. Nga ana tjetër, te meshkujt aktiviteti në këto fusha më së shumti ndodh gjatë kohës së vetë ejakulimit.